Printed From:

Hogyan maradjunk egészségesek az influenza szezon alatt?

Többnyire az őszi és téli évszakok számítanak az influenza és megfázás csúcsszezonjának. Mivel az emberek ilyenkor több időt töltenek belső terekben, sokkal inkább ki vannak téve az egyes vírusoknak. Általában azt gondoljuk, hogy ha mások köhögnek vagy tüsszentenek mellettünk, akkor elkerülhetetlen, hogy mi is elkapjuk a betegséget. Pedig ha odafigyelünk, akkor nem lehetetlen, hogy egészségesen átvészeljük az influenzaszezont.

Az influenza egyik fő jellegzetessége, hogy hirtelen, előzmények nélkül dönti ágynak az embert, és általában jelentősen tovább tart, mint egy megfázás (ld. Mi a különbség a megfázás és az influenza között?). Ezért fontos, hogy kellőképpen felkészüljünk a hűvösebb hónapokra, és csökkentsük a megbetegedés kockázatát, és tisztában legyünk azzal is, hogyan szabaduljunk meg a kínzó tünetektől (ld. Mit tegyünk, ha megbetegedtünk?). Amikor egy komolyabb vírus gyötör minket, az a legutolsó dolog, ami eszünkbe jut, hogy leugorjunk a patikába vagy a boltba, ezért nem árthat, ha előre tartalékolunk a legfontosabb eszközökből.

Először is nem árthat, ha mindig van kéznél gyümölcslé, gyógytea, zacskós leves, hogy szükség esetén növelhessük folyadékbevitelünket. Sokat segíthetünk a környezetünkben élőknek, ha betartjuk az „influenza etikett” szabályait, azaz köhögés és tüsszentés esetén eltakarjuk orrunkat, szánkat, illetve tisztán tartjuk és rendszeresen fertőtlenítjük a közösen használt felületeket otthonunkban és munkahelyünkön egyaránt.

Utolsó módosítás: 2016.11.29.

Vissza a kezdőoldalra »