Printed From:

Miért érdemes enyhíteni a megfázásos tüneteket?

Itt van újra a hideg, a téli kirándulások nyújtotta aktív időtöltés ideje… de hogyan is élvezhetnénk a tél szépségeit, amikor éppen orrdugulással, tüsszögéssel, fejfájással, lázzal küzdünk, és egyetlen célunk túlélni a hétköznapokat? A megfázás sajnos igen gyakori velejárója a hűvös időszak beköszöntének. A cseppfertőzés során terjedő nyavalyákra ugyanis hideg időben érzékenyebbek vagyunk – ez egyes kutatási eredmények szerint egyrészt annak köszönhető, hogy alacsonyabb testhőmérséklet mellett immunrendszerünk csökkent hatékonyságú védekező rendszerként működik és teret ad a vírusok szaporodásának.[1],[2]

A megfázás tünetei igen kellemetlenek lehetnek, még ha a legtöbb esetben nem is kell komoly betegséggel számolnunk. Mindennapjainkat nagymértékben megkeserítheti, ha fáj a torkunk, vagy a köhögéstől, rekedtségtől és tüsszögéstől szinte beszélni sem tudunk, de az is kellemetlen, amikor a fejfájás, láz és hidegrázás szinte lehetetlenné teszi, hogy hétköznapi teendőinkkel foglalkozzunk.

Ha megfáztunk, a tünetek enyhítésére kiválóan alkalmas megoldás lehet a Rubophen termékcsalád – amelyek közül csak ki kell választanunk a számunkra legmegfelelőbb készítményt, legyen az hagyományos tabletta vagy granulátum forróitalhoz, mely cukormentes változatban is kapható.

Ha azonban a megfázás elhúzódik, vagy ha a tünetek súlyosbodnak, a szövődmények elkerülése érdekében feltétlenül keressük fel orvosunkat. Ne játsszunk egészségünkkel, vegyük komolyan testünk jelzéseit!

SAHU.DOL.17.11.0616 (2017.12.12)

[1] M. Klein: Can Being Cold Really Make You Sick? http://www.popsci.com/can-being-cold-really-make-you-sick Letöltés ideje: 2017.09.27.

[2] R. Eccles:  An Explanation for the Seasonality of Acute Upper Respiratory Tract Viral Infections

ISSN: 0001-6489 (Print) 1651-2251 (Online) Journal homepage: http://www.tandfonline.com/loi/ioto20

letöltés ideje: 2017.11.14