Printed From:

Hogyan kaphatom el a megfázást?

Öltözz fel rendesen, nehogy megfázz! – Milyen sokszor hallhattuk gyerekkorunkban az anyukánktól, és talán a saját gyermekeinket is hajlamosak vagyunk efféle jó tanácsokkal ellátni.

De mi is okozza a megfázást? A megfázás – nevével ellentétben – nem úgy alakul ki, hogy otthon felejtjük a sapkát/sálat/kesztyűt, és a nagy hidegben megbetegszünk. Az effajta betegségeket sokkal inkább felső légúti fertőzések, vírusok okozzák, amelyek megtelepszenek a hidegben legyengült nyálkahártyán. A köznyelvben ezt nevezzük megfázásnak, meghűlésnek vagy náthának.

Több mint 100 olyan vírust ismerünk, amely náthát okozhat. Ezek a vírusok cseppfertőzéssel terjednek, és az egyik leggyakoribb okát jelentik a megbetegedéseknek.

Megfázás az év bármely szakaszában előfordulhat attól függetlenül, hogy hideg van-e vagy sem, habár az esős-hűvös időszakok jó táptalajt adnak a betegségnek, hiszen gyengítik az immunrendszert. A nátha vírusa a levegőben terjed apró cseppekben, és az orron keresztül jut a szervezetbe, megfertőzve az arc melléküregeit, a füleket vagy akár a hörgőket is.

A megfázás tünetei között szerepel a tüsszögés, orrfolyás, orrdugulás, torokfájás, köhögés, rekedtség, fejfájás, láz és összességében a rossz közérzet. Az influenza és a megfázás tünetei nagyon hasonlóak, azonban megkülönböztethető a két betegség, melyben segítséget nyújt ez a cikk is: Mi a különbség a megfázás és az influenza között?

Mit tehetünk annak érdekében, hogy ne kapjuk el, vagy ne adjuk tovább a megfázást?

  • Mossunk gyakran kezet!
  • Mindig zsebkendőbe tüsszentsünk, köhögjünk, ne a kezünkbe!!
  • Szellőztessünk gyakran, ha zárt térben vagyunk!!
  • A szokásosnál is jobban ügyeljünk a higiéniára!!
  • Erősítsük immunrendszerünket!!
  • Tartsunk megfelelő távolságot a beteg személyekkel szemben!!

A másik mondás, amit ha nem is anyáinktól, de az egészséges életmód szellemében mostanában egyre gyakrabban hallunk a „kevesebb cukor, egészségesebb élet”. A Rubophen ennek szellemében alkotta meg a cukormentes Rubophen Thermot, ami jelenleg az egyetlen cukormentes forróital Magyarországon a megfázás és influenza tüneteinek enyhítésére. Így ha cukormentes étrendet követünk vagy valamilyen oknál fogva ügyelnünk kell a cukorbevitelre, a 0% cukortartalmú Rubophen Thermo tökéletes választás lehet a megfázás legyőzésében. A tipikus lázas panaszok mellett enyhítheti az egyes fájdalmakat és az orrdugulást is, ezáltal megkönnyítve a légzést.

A Rubophen Thermo cukormentes termék a gyógyszertárakban 12 tasakos kiszerelésben kapható.

A gyógyszer pontos alkalmazásáról kérjük, olvassa el a betegtájékoztatót.

 

Utolsó módosítás: 2016.11.29.

Vissza a kezdőoldalra »