Printed From:

Mit tegyünk, ha megbetegedtünk - influenza esetén?

Ha influenzaszerű tüneteket produkálunk, érdemes lehet orvosi segítséggel megállapítani, hogy influenzás megbetegedésünk van-e, főleg azon betegek esetében, akiknél ez nagy kockázattal járhat (65 éves vagy idősebb lakosok, krónikus betegségben szenvedők, terhes nők és fiatal gyermekek).

Az orvos javasolhat vírus elleni gyógyszereket, amelyek receptre kaphatóak és szedésük előtt feltétlenül konzultációt igényelnek. A kezelés többnyire 5 napig tart, és akkor a leghatékonyabb, ha a megbetegedés kezdetétől számított két napon belül kezdetét veszi. Így hát ajánlatos a tünetek észlelésekor azonnal orvoshoz fordulni.

A háziorvosunk tanácsain túl egyéb praktikák is előmozdíthatják a gyógyulás folyamatát. A sok pihenés, a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása és a dohányzás kerülését fontos szem előtt tartani.

Ezen túl egyéb gyógyszerekhez is fordulhatunk: a paracetamol például segíthet felvenni a küzdelmet a tartós láz, az izom- és egyéb fájdalmak ellen. Ugyanakkor vannak hatóanyagok, amelyek adását szigorúan kerülni kell gyermekek és tinédzserek influenzás megbetegedése esetén; ilyen például az aszpirin.

Utolsó módosítás: 2016.11.29.

Vissza a kezdőoldalra »